Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Askerî uçuş pistlerinin onarımı da millî olacak

Düzenleyen:
Askerî uçuş pistlerinin onarımı da millî olacak

Ekonomi Haberleri

Savunma alanında birçok yerli ve millî projeye imza atan Türkiye şimdi de askerî uçuş pistlerine yönelik önemli bir çalışma için ilk adımı attı

Osman ÇOBANOĞLU - ANKARA 
Savunma alanında birçok yerli ve millî projeye imza atan Türkiye şimdi de askerî uçuş pistlerine yönelik önemli bir çalışma için ilk adımı attı. TÜBİTAK, herhangi bir savaş esnasında düşman uçakları tarafından bombalanması muhtemel pist ve taksi yollarına ilişkin önemli bir çağrıya çıktı. Söz konusu çağrıyla ilgili çalışma yapmak isteyen üniversiteler ve özel kuruluşlar Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait pistlerde hasarların onarımını sağlayacak millî ‘pist çabuk onarım’ malzeme ve metotlarına ilişkin bir proje gerçekleştirebilecek. Söz konusu çalışmayla hasar gören pist, taksi yolu ve apronların mümkün olan en kısa sürede onarılması için malzeme ve yöntemlerin geliştirilmesi bekleniyor. 
AR-GE SÜRESİ 36 AY 
Çağrı kapsamındaki destek karar sürecinde, üniversite-araştırma merkezi-sanayi iş birliği projelerine öncelik verileceği belirtiliyor. Projelerin AR-GE süresinin en fazla 36 ay olacağı öğrenildi. Proje sonunda her malzeme türü için ikişer takım üretilerek teslim edilecek. Söz konusu projeler sonrası ortaya çıkması beklenen malzeme ve metotlarla, bir savaş ihtimali durumunda bombalama sonrası pistlerde ortaya çıkacak çukurlara anında müdahale imkânı oluşturulmuş olacak. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...