Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Alibaba'nın yeni yatırımı 15 milyar doları aşacak

Düzenleyen:
Alibaba'nın yeni yatırımı 15 milyar doları aşacak

Ekonomi Haberleri

Çinli online alışveriş devi Alibaba, kuantum bilgisayarlara kadar birçok yeni teknolojinin araştırılması için kesenin ağzını açacak.

Online alışveriş devi Amazon'un Çinli rakibi Alibaba, gelecek üç yılda, yeni teknolojilere uyumu artırmak için küresel araştırma ve kalkınma programına 15 milyar dolardan fazla yatırım yapılacağını duyurdu. Bu miktar, şirketin 2014 ile 31 Mart 2017 arası araştırma ve kalkınma programlarına yaptığı yatırımın iki katından fazla.

Kısa adı DAMO olan "Keşif, Macera, İvme ve Görünüm Akademisi" (Academy for Discovery, Adventure, Momentum and Outlook) adlı program kapsamında Çin'in Pekin ve  Hangzhou, ABD'nin San Mateo ve Bellevue kentleri ile Rusya'nın başkenti Moskova, İsrail'in başkenti Tel Aviv ve Singapur'da yedi araştırma laboratuarı kurulacak ve 100 kişi çalışacak.

Laboratuarlarda veri istihbaratı, şeylerin interneti, finansal teknolojiler, kuantum bilgisayar programı, insan-makine bağlantısı,  bilgisayarlı öğrenme ve doğal dil geliştirme gibi konular araştırılacak. Program boyunca Kaliforniya ve Berkeley gibi üniversitelerle işbirliği yapılması planlanıyor. Programla birlikte 20 yıl içerisinde 100 milyon istihdam oluşturulacak.  

Alibaba'dan yapılan açıklamada, MIT gibi birçok prestijli üniversiteden uzmanla bir danışma kurulu oluşturulacak. Açıklamayı yapan, aynı zamanda Akademi'yi de yönetecek, Alibaba Teknoloji Müdürü Jeff Zhang, "Program, yeni nesil teknolojilerin geliştirilmesini sağlayarak Alibaba'nın büyümesine ön ayak olacak" dedi vedevrim yaşatacak teknolojileri araştıracak, dünyadaki teknoloji eşitsizliğini daraltabilecek uzmanlar arayışında olduklarını belirtti.

Goldman Sachs'ın yayınladığı rapora göre Çin, başta yapay zeka olmak üzere birçok öncü teknolojiye yatırımlarını artıracak. Ülkenin diğer teknoloji şirketleri Baidu ve Tencent da daha önce araştırma, geliştirme laboratuarlarını kuracağını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...