Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aselsan’dan tank telsizi, Ukrayna’dan Altay motoru

Düzenleyen:
Aselsan’dan tank telsizi, Ukrayna’dan Altay motoru

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna ziyaretine katılan Aselsan heyeti, bu ülke ile tank haberleşme cihazları satmak üzere önemli bir anlaşma imzaladı.

Ünsal Ergel ANKARA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna ziyaretine katılan Aselsan heyeti, bu ülke ile tank haberleşme cihazları satmak üzere önemli bir anlaşma imzaladı. İlk olarak bu ülkenin tank haberleşme cihazlarını üzerine yapılan görüşmeler anlaşmaya bağlandı. Ardından Ukraynalı STFE ile Zaslon L Aktif Koruma Sistemi sağlanması amaçlı yaklaşık 44 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. Aselsan, sözleşme kapsamında haberleşme sistemlerinin teslimatını 2018 yılı içinde gerçekleştirecek.
Yapılan ikili görüşmeler çerçevesinde aynı kapsamda Roketsan’da BKM hafif/ağır zırhlı araçlar için kompozit ve reaktif zırhın (Explosive Reactive Armor / ERA) geliştirilmesi iş birliği sözleşmesini imzaladı. ERA zırh sistemi aynı zamanda millî tank projesi Altay’ında önemli bir unsuru olarak biliniyor. Altay Tankı’nın bir başka unsuru olan motoruna ilişkin de Ukrayna’nın en önemli firması Ukroboronprom ile görüşmeler yapıldı. Ziyarette firma Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında bir anlaşma imzalandı. Bu anlaşma gereğince Ukrayna’nın ünlü dizel motor üreticisi firmanın Altay tankının motoruna ilişkin çalışmaları da yürüteceği ifade edildi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...