Turizmde Rusya-Çin atağı

Düzenleyen:
Turizmde Rusya-Çin atağı

Ekonomi Haberleri

ABD ve Türkiye’nin karşılıklı aldığı “‘vize başvurularını askıya alma” kararının turizm açısından etkileri merakla beklenirken; Türkiye, önümüzdeki yıl turizmde yeni stratejilerini belirledi.

Damla Peker ANKARA
ABD ve Türkiye’nin karşılıklı aldığı “‘vize başvurularını askıya alma” kararının turizm açısından etkileri merakla beklenirken; Türkiye, önümüzdeki yıl turizmde yeni stratejilerini belirledi. Bu kapsamda Rusya ve Çin önce çıkacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından haziran ayında Moskova’da düzenlenen Türkiye Festivali, Türk ve Rus basınında geniş yer almış, büyük beğeni toplamıştı. Festival boyunca Antalya, İzmir ve Nevşehir başta olmak üzere birçok destinasyonun tanıtımı yapılmış, gastronomiden Türk sanatlarına, Karagöz-Hacivat oyunlarından mehteran konserine kadar, çeşitli kültürel ve sanatsal faaliyetler gerçekleştirilmişti. Bakanlık, önümüzdeki yıl ekim ayında “Türkiye Festivali”nin ikincisini gerçekleştirmeyi planlıyor.
Bunun dışında dünyaca ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer, Rus orkestrası eşliğinde bir konser verecek. Bakanlık, 2018 yılı içerisinde ise, mart ayında Moskova’da Türkiye Fuarı düzenleyecek. Fuar esnasında geleneksel Türk musikisi, halk oyunları, ebru, kaligrafi ve cam üfleme sanatı gibi etkinliklerle tanıtım faaliyetleri yapılacak. Haziranda da National Geographic dergisiyle birlikte Kızıl Meydan yakınında, Türkiye’nin kültürel ve turistik yönlerini gösterecek “Bilinmeyen Türkiye” isimli bir fotoğraf sergisi açılması planlanıyor.
Bakanlık, geleneksel pazarların dışında Uzak Doğu’ya da açılmak için ciddi tanıtım faaliyetleri yürütüyor. Önümüzdeki yıl Çin’de “Türkiye yılı” kabul edilirken; özellikle zengin orta sınıfın ilgisini çekmek için tur operatörleri gözünü bu ülkeye dikti. Bu kapsamda 2018 yılında Çin’de yaklaşık 50 kültürel etkinlik düzenlenecek. Bakanlık bunun dışında Hindistan, Güney Kore ve Japonya’yla ilgili de çalışmalarını hızlandırdı.
Cari açığa turizm merhemi
Türkiye’nin cari açığı ağustosta, 1 milyar 237 milyon dolar ile yaklaşık 2 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti. 12 aylık cari işlemler açığı da, 37 milyar 143 milyon dolardan 36 milyar 972 milyon dolara geriledi. Özellikle turizm gelirlerinde yaşanan artış, cari açığı da dengeledi. AA Finans Analisti ve ekonomist Halûk Bürümcekçi, gözlenen iyileşmede, hizmetler dengesinin bu yıl yüksek fazla vermesi ve birincil gelir dengesinin geçen yıldan düşük açık vermesinin etkili oduğunu söyledi. Halk Yatırım Araştırma Direktörü Banu Kıvci Tokalı ise, yıl sonuna ait cari açık tahminini 39,5 milyar dolar düzeyinde koruduklarını ifade ederek “Altın ve enerji hariç verilere baktığımızda, olumlu tablo korunuyor” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...