Gebze- Üçüncü Köprü Tren Hattı'nın güzergahı netleşti

Düzenleyen:
Gebze- Üçüncü Köprü Tren Hattı'nın güzergahı netleşti

Ekonomi Haberleri

ÇED süreci başlayan Gebze- Sabiha Gökçen- 3. Köprü Tren Hattı projesinin güzergahı da belli oldu.

İstanbul'da YHT projeleri hız kazandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen proje; Gebze-Sabiha Gökçen-Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek.

PROJENİN ÇED SÜRECİ TAMAMLANDI

YHT projesi,; Ümraniye, Tuzla, Maltepe, Ataşehir, Sultanbeyli, Beykoz, Pendik, Çekmeköy, Sancaktepe ilçesi Aydınlı ve Poyraz Mahallesi mevkiinde hayata geçirilecek. Gebze- Sabiha Gökçen- 3. Köprü Tren Hattı'nın ÇED süreci ise tamamlandı.

Gebze- Üçüncü Köprü Tren Hattı'nın güzergahı netleşti

2 AYRI HAT YAPILACAK

Gebze- Sabiha Gökçen- 3. Köprü Tren Hattı, 4 milyar 853 milyon 700 bin liralık bir yatırımla hayata geçirilecek. Hem yük, hem de yolcu taşımak için geliş- gidiş yönü olmak üzere 2 ayrı hat yapılması planlanıyor.

TRAFİK SIKINTISI GİDERİLECEK

56 bin metre uzunluğundaki Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı- Yavuz Sultan Selim Köprüsü YHT hattı üzerinde, toplam uzunluğu 38 bin 955 metre olan ve 16 adet tünel ve toplam 631 metre uzunluğunda 5 adet viyadük ile geçilecek.

Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte yaşanan trafik sıkıntısının büyük ölçüde giderileceği öngörülüyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...