HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Siemens 7 bine yakın çalışanını işten çıkaracak

Siemens 7 bine yakın çalışanını işten çıkaracak
Siemens, Siemens Personel, Haber

Ekonomi Haberleri

Alman elektronik devi Siemens, dünya genelinde 6 bin 900 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. İşini kaybedecek personelin yarısı Almanya'dan.

Dünyanın en büyük elektronik şirketlerinden Siemens, çalışanlarla kapalı kapılar ardında yaptığı toplantılarından ardından, 6 bin 900 personelini işten çıkaracağını duyurdu.
Enerji santralleri ve motor üretimi alanındaki sorunlar nedeniyle bu kararı aldığını açıklayan Münih merkezli şirket, işine son verilecek personelin yarısının Almanya'da çalıştığını bildirdi.
Almanya’nın doğusundaki Saksonya eyaletine bağlı Görlitz ve Leipzig’deki iki işletmede toplam 920 kişinin görevine son verileceğini duyuran Siemens'in açıklamasında, Erlangen ve Offenbach kentlerindeki işletmelerin de birleştirileceği, bunun da Offenbach'taki işletmenin sonu anlamına geleceği kaydedildi.
Siemens, Erfurt’taki bir işletmesinin durumunu ise incelemeye aldı. İşletmenin satılması da dahil olmak üzere birden fazla opsiyon olduğu bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...