HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Araç şarj istasyonlarında lisans aranmayacak

Düzenleyen:
Araç şarj istasyonlarında lisans aranmayacak
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Haber

Ekonomi Haberleri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikli araç kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla araç şarj istasyonu kuracak şirketleri lisans veya önlisans alma uygulamasına tabi tutmayacak.

 Yeni taslağa göre şarj istasyonu kurmak isteyen firmalar, bölgelerindeki elektrik dağıtım şirketlerine bağlantı başvurusunda bulunabilecek. Bu şirketler önceden bir sözleşmeye gerek kalmaksızın tüm elektrikli araç kullanıcılarına hizmet verebilecek. Şirketler tüketiciden, elektrik satış bedeli dışında EPDK düzenlemesine tabi olmayan ek hizmet bedeli alabilecek. Şirketler, şarj istasyonlarıyla ilgili tüm kapatma, devir ve isim değişikliği işlemlerini ilgili dağıtım şirketine bildirecek.
SADECE 471 ADET var
Bu arada Türkiye’de yılın 9 aylık döneminde 46 elektrikli ve 2 bin 717 hibrit araç satışı yapıldı. Araç şarj istasyonu sayısının çoğalmasıyla elektrikli araç sayısının da artması bekleniyor. Şu anda sadece elektrikli araç sayısı 471’e ulaşmış durumda...

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...