Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fed faiz artırdı dolar fazla tepki vermedi

Düzenleyen:
Fed faiz artırdı dolar fazla tepki vermedi

Ekonomi Haberleri

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini, 25 baz puan artırarak yüzde 1,25 - 1,50 aralığına yükseltti.

Fed’in karar organı Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) iki gün süren politika toplantısını tamamladı. Uluslararası piyasalar Fed’in toplantısına kilitlenmiş durumdaydı. Toplantıda, faiz oranı 25 baz puan artırılarak, yüzde 1,25-1,50 aralığına yükseltildi. Fed toplantısının ardından, politika yapıcıların 2018 yılında üç kez faiz artırımına gidilmesini öngördüğü belirtildi.

Fed tarafından yapılan açıklamada, “Kasırgalarla ilgili dalgalanmaların ortalaması alındığında, istihdam artışı sağlam ve işsizlik oranı daha da düştü” denildi. Ayrıca, enflasyonun kısa vadede Fed’in yüzde 2 olan hedefinin altında kalmaya devam edeceği, ancak orta vadede hedef yakınlarında “istikrar” bulacağı kaydedildi. Dolar, Fed’in kararı sonrasında fazla tepki vermedi. Güne hafif düşüşle 3.83 lira seviyelerinde başlayan dolar, gün içinde 3.85’i aşmıştı. Akşamki Fed kararı öncesi dolar, 3.83 seviyelerinden 3.85’e tekrar yükseldi. Sonrasında ise dolar/TL kuru 3.82 seviyesine kadar gevşedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...