Türk yemekleriyle ihracat atağı başlıyor

Düzenleyen:
Türk yemekleriyle ihracat atağı başlıyor

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci “2018’de hizmet ihracatımızda dünyanın ilk 10’unda olma yolculuğuna hızlı bir şekilde katılacağız ve 50 milyar doları geçeceğiz.

Bunun için her şeyi yapıyoruz” dedi. Hizmet ihracatçılarına önemli destekler verildiğini ifade eden Zeybekci, güncellenmesi beklenen Gümrük Birliği’ne hizmet sektörün de dahil olacağını bildirdi. Zeybekci, birkaç hafta için Türk yemeklerine ilişkin çok önemli bir projeyi tanıtacaklarını kaydederek, “Dünyanın önemli noktalarında, önemli merkezlerinde, önemli şehirlerinde Türk mutfağı neymiş, Anadolu ürünleri neymiş göstereceğiz. Bunu en önemli desteklerle, Türk Ticaret Merkezleri mantığından yaklaşarak, böyle bir projeyi paylaşacağız” ifadelerini kullandı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de, “Tam 123 ülkeye hizmet ihracatı gerçekleştirdik. Hizmet ihracatı, ülkemizin net ihracatçı olduğu bir alan. Toplam istihdamın yüzde 50’sinden fazlası hizmet sektöründe. Seferberliğe en büyük katkıyı da inşallah yine bu sektörümüz verecek” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...