Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Katar'da 110 milyar dolarlık pazar açıldı

Düzenleyen:
Katar'da 110 milyar dolarlık pazar açıldı

Ekonomi Haberleri

İş adamı Hüseyin Bozdağ “Katarlılar; Umman, Dubai, Bahreyn gibi ülkelerin iş adamlarını pazardan çıkarmışlar. Bizi bekliyorlar. 110 milyar dolarlık bir pazarı devralabiliriz”dedi.

Bu yıla damgasını vuran en önemli bölgesel-jeopolitik gelişmelerden biri de, Katar’ın, Arap ülkeleri tarafından dışlanması oldu. Bu durum, özellikle Türkiye’nin ticaretine ivme kazandırdı. Katar, söz konusu Arap ülkeleriyle ilişkisini bitirince, Türkiye’den yapılan ihracatta hızlı bir sıçrayış yaşandı. Önceden 100 milyon doların altında bulunan dış ticaret hacmi, bugün milyar dolara doğru koşuyor. İstanbul’da faaliyet gösteren Hadımköy-Arnavutköy Sanayici İş Adamları Derneği (HASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ “Katar’da iş yapan firmalar, Dubai, Suudi Arabistan, Ürdün ve Yemen gibi Körfez ülkeleriydi. Ancak onların da 15 Temmuz gibi bir problemleri oldu. Dolayısıyla orada iş yapan bütün bu firmaları, FETÖ ihanetçileri gibi kovmuşlar. Şimdi Türk iş adamları, Katar’da boşalan 110 milyar dolarlık bir pazarı devralabilir” dedi. HASİAD olarak Katar’a ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Bozdağ, şunları anlattı: Katar’da ekonomik dengeler yeniden dizayn ediliyor. Orada bütün Türk özel sektör temsilcilerine ihtiyaç var. Bir catering firması sahibi olarak ben de, Katar Gaz ve Katar Petrolleri’nin 40 bin kişilik yemek işinin fizibilitesi için görüşmeler yaptım. HASİAD üyesi bir çamaşır yıkıma firması, Katar’da düzenlenecek 2022 Olimpiyatları öncesi ülkede tesis kurmayı planlıyor. Katarlı dostlarımız, domatesi bile iki lira fazla verip bizden almaya çalışıyorlar. Türkiye’yi o kadar çok seviyorlar. Umman, Dubai, Bahreyn gibi ülkelerin iş adamlarını pazardan çıkarmışlar. Biz de o boşluğu doldurmaya gittik. ‘Yeter ki emlakçı, bina-arazi satıcılarıyla gelmeyin. Gerçek sanayicileri alın gelin’ dediler. Biz de gerçek sanayicileri alıp gittik. Olumlu temaslarımız, iş birliklerimiz oldu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...