Uçak-helikopter motoru için 205 milyon liralık yatırım

Düzenleyen:
Uçak-helikopter motoru için 205 milyon liralık yatırım

Ekonomi Haberleri

Uluslararası motor üreticilerine üretim yapan, Türkiye’nin motor teknolojilerine yönelik projelerinde önemli sorumluluklar üstlenen TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI), uçak ve helikopter motoru montajı ile motor parçası üretim kapasitesini artıracak 205 milyon liralık yatırımı hayata geçirecek.

TEI, hâlen “parça ve modül üretimi”, “motor montaj ve test, motor bakım, onarım ve revizyon”, “motor tasarım ve ürün geliştirme” alanlarında faaliyet yürütüyor. Bütün bu süreçte deneyim biriktiren, teknolojisini geliştiren TEI, hem Türkiye’nin bu alandaki ihtiyaçlarına cevap vermek hem de küresel ölçekte önemli bir motor üreticisi olmak için çeşitli projeler gerçekleştiriyor. Artan proje sayısı, büyüyen iş hacmi, gelişen yeni teknolojiler gibi faktörler de şirketi yeni yatırımlara yöneltiyor. TEI bu kapsamda, ekonomik büyüklüğü yaklaşık 205 milyon lira olan modernizasyon çalışması yürütülecek. Bu yatırımla TEI, yılda ellişer adet uçak ve helikopter montajı ile yaklaşık 185 bin kilogram uçak, 19 bin kilogram da helikopter motoru parçası üretecek. Ekonomi Bakanlığı da söz konusu yatırımı, teşvik mekanizmasıyla destekleme kararı aldı. TEI; vergi, sigorta primi, yatırım katkısı ve faiz konularındaki desteklerden yararlandırılacak.

MİLLÎ MOTORLAR

Şirket, Özgün Hafif Genel Maksat Helikopter Programı kapsamında Türkiye’nin ilk millî turboşaft motorunu geliştirme görevini üstlenmişti. Tasarlanacak motorun ileride geliştirilecek türevleri; ATAK ve HÜRKUŞ gibi diğer millî platformlara güç verebilecek. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...