Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nusr-et de borsaya geliyor iddiası

Düzenleyen:
Nusr-et de borsaya geliyor iddiası

Ekonomi Haberleri

Doğus Grubu'nun patronu Ferit Şahenk'in ünlü et restoranı zinciri Nusr-et'i halka arz edeceği iddia edildi.

Ferit Şahenk’in sahibi olduğu Doğuş Holding, konuya yakın kaynaklara göre yiyecek-içecek işinin bir kısmını D.ream grubundan ayırıp halka arz etmek için hazırlık yapıyor.

Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre Doğuş Holding, danışmanlarla bazı restoranları Doğuş Restaurant Entertainment and Management (D.ream) çatısından ayırma ve yeni bir birime taşıma üzerinde çalışıyor. Kaynaklara göre D.ream çatısından yeni birime taşınması planlanan restoranlar arasında Zuma ve Nusr-Et de bulunuyor.

Kaynaklar oluşturulan yeni iştirakin bu yıl içinde bir dolar cinsi tahvil ihraç edebileceğini ve 2019’da Londra’da halka arz edilmesi üzerinde çalıştığını söylediler. D.ream çatısı altında işletilen 160 restoran bulunuyor. Şirketin internet sitesine göre bu restoranlar arasında Günaydın, Da Mario, Fenix, Rüya ve Gina da bulunuyor.

Doğuş Holding’den Bloomberg’e yapılan yazılı açıklamada, “Yiyecek ve içecek sektörü çok odaklı ve hızlı büyüdüğümüz bir alan. Bu büyümeyi daha destekleyecek farklı düşüncelerimiz var. Büyüme amaçlı aksiyonları hayata geçirdiğimiz bir sene olacak 2018. Bu sene grup olarak yiyecek ve içecek alanında çok işler yapacağız” denildi.

KARADAĞ 'İSTERİZ DEMİŞTİ

Öte yandan, geçtiğimiz aylarda Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, getiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Nusr-et'i borsaya davet etmişti. Karadağ şu açıklamada bulunmuştu:

Nusret küçücük bir işletme. Şu an başarılı bir şekilde gidiyor. Bir adım sonrasında da borsaya gelmek isterse gelebilir. Çünkü yeterli kurumsallık ölçeğini yakalamış olacak. Biz klasik Nusret, orada küçük bir işletmeyken onu borsa şirketi yapsak, yeterinden fazla da fon sağlasak bu başarıyı sağlayamazdı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...