Ağbal: Harekâtın ekonomimizi olumsuz etkilemesi mümkün değil

Düzenleyen:
Ağbal: Harekâtın ekonomimizi olumsuz etkilemesi mümkün değil

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Ağbal, yaptığı açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı'nın ekonomi üzerinde olumsuz bir etki getirmesi mümkün değil. Harekât amaçlarına ulaşacak şekilde ilerliyor" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Suriye'deki terör yapılanmalarına yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'nın ekonomiye etkisiyle ilgili değerlendirmede bulundu. 

Ağbal'ın açıklaması şöyle: "Suriye'deki istikrarsızlıklar, jeopolitik gerginlikler ekonomiyle ilgili beklentileri olumsuz etkileyebiliyor ama Türkiye'nin kararlı şekilde bu operasyonu yapıyor olması, herkesin beklediği şekilde başarıyla sonuçlanacak olması, beklentinin bu yönde olması, ekonomiye bu kanaldan gelecek riskleri ortadan kaldırıyor. Kamu maliyesi, ekonomiye büyüme tarafında özellikle vergi ayağında destekleyici unsurlar getirecek. 2018'de özellikle yatırım tarafında makina teçhizat harcamalarını destekleyecek birtakım düzenlemeler yapmamız gerektiği gözüküyor, o konuyla ilgili hazırlıklarımızı tamamladık."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...