Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

3. havalimanı için 3.500 güvenlik elemanı

Düzenleyen:
3. havalimanı için 3.500 güvenlik elemanı

Ekonomi Haberleri

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü, sadece ilk etabıyla dünyanın ikinci en büyük havalimanı olarak inşa edilen İstanbul yeni havalimanında hummalı bir çalışma sürüyor.

Bu ay test inişleri yapılması, 29 Ekim’de de resmen açılması beklenen havalimanı için 3 bin 500 güvenlik görevlisi alınacağı duyuruldu. Alımlar için başvurular alınmaya başladı. Kariyer platformlarındaki ilanlar aracılığıyla kadın ve erkeklerden oluşacak 3 bin 500 güvenlik ekibi alınacak.

NELER GEREKİYOR?

İGA’da güvenlik görevlisi olabilmek için aranan özelliklerin başında, 5188 sayılı yasaya göre özel güvenlik kimlik kartına sahip, tercihen 35 yaşından gün almamış ve vardiyalı çalışabilme şartları geliyor. Bu şartların yanı sıra erkeklerin askerlik hizmetini tamamlamış olması isteniyor. Ayrıca bütün adayların diksiyonu düzgün ve sözlü iletişim kabiliyeti yüksek olması özellikleri aranacak. Uygun görülen adaylar, daha sonra sözlü mülakata çağırılacak. Mülakatta başarılı olanlar sivil havacılık güvenliği konusunda eğitime alınacak. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar ise temmuz ayı itibarıyla işbaşı yapmaya başlayacak. İstihdam edilenler için isteğe bağlı olarak, ücretsiz lojman ve sosyal alanlar tahsis edilecek. 

İGA GÜVENLİK ŞİRKETİ KURACAK

Havalimanının yapımı ve 25 yıllık işletmesini üstlenen İGA, güvenlik şirketini kendi bünyesinde kurarak sivil havacılık güvenliğinde uzman bir personel kitlesi oluşturmayı hedefliyor. 3 bin 500 kişilik güvenlik görevlisi ekibiyle birlikte İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye’de en çok güvenlik görevlisine sahip havalimanı olacak.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...