Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kiraların yarısı devletten

Kiraların yarısı devletten

Ekonomi Haberleri

Turquality kapsamındaki şirketlere, yurt dışında faaliyette bulunacak mağazalarının kira giderlerinin yarısı, belli şartlar altında verilecek

Hükûmet, Türkiye’nin küresel elçilerine önemli bir desteği daha devreye aldı. Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu tarafından hazırlanan, “Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve Turquality’nin Desteklenmesi Hakkında Tebliğde” yapılan değişiklik, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Turquality Destek Programı kapsamına alınan şirketlerin, hedef ülkelerde ‘franchise’ olarak faaliyete geçirecekleri mağazaların kira giderlerine yüzde 50 destek sağlanacak. Söz konusu destek azami 100 mağaza için ve her şubeye en fazla 2 yıl süreyle verilecek. Mağaza başına destek tutarı hesaplanırken de, yıllık kirası azami 800 bin lira olarak dikkate alınacak. Tescili aynı şirket üzerine olan, en fazla iki marka destek kapsamına alınabilecek. Destek unsurlarından yararlanmak için şirketlerin Ekonomi Bakanlığına başvurması yeterli olacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...