HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Emekliye 1.632 TL maaş

Düzenleyen: /
Emekliye 1.632 TL maaş
Emekli, Zam, Maaş, Haber

Ekonomi Haberleri

12 milyon emekli yüzde 5.69 oranında zamlarını aldı. İkinci zam için ise enflasyon verileri gelmeye başladı. Tahminlere göre 2000 öncesi en az SSK emekli maaşı 1.632 lira olacak

Türkiye'de maaş alan 12 milyon emeklinin Ocak ayında ücretlerine yüzde 5.69 oranında zam yapıldı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon olan yüzde 5.69 oranında zam alırken memur emeklileri yüzde 4 zamma ilaveten yüzde 1.69 oranında enflasyon farını da ceplerine koydular. Emeklilerin ilk zamlarıyla ilgili farkları hesaplarına yatırıldı. Tüm emekliler ayrıca çıplak maaşlarına yapılan zammın haricinde yüzde 4 oranında ek ödeme de aldılar. Ek ödeme rakamının yüzde 4'ten 8'e çıkartılması için çalışmalar da başlatıldı. Bu çalışmalardan bir sonuç alınırsa Temmuz ayına yetişmesi durumunda ek ödeme miktarları iki katına çıkmış olacak. Yaklaşık 12 milyon emekli için yılın ikinci zammı da Temmuz'da olacak. Bu artışın da ipuçları geldi. 2018 Yılı Programı'nda, enflasyon tahminlerine göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammının yüzde 4.02 olabileceği kaydedildi. Bu durumda memur emeklileri de fark alabilecek. Gerçekleşen enflasyon verilerine göre zam oranları artabilecek ya da azalabilecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...