3 milyon bebeğe doğum yardımı

3 milyon bebeğe doğum yardımı

Ekonomi Haberleri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca son 2 buçuk yıllık dönemde 3 milyondan fazla bebek için ailelerine doğum yardımı ödemesi yapıldı.

“Yeni doğan bebeklerin ilk altını devletten” sloganı ile bakanlık tarafından Mayıs 2015’te hayata geçirilen yardım, Türkiye’nin sahip olduğu dinamik nüfus yapısının korunması ve ailelerin güçlendirilmesini amaçlıyor. Bakanlık verileri, destek uygulamasından faydalanan anne sayısının her geçen gün arttığını açıkladı. Bakanlık, doğum yardımı için başvuran annelerin canlı doğan ilk bebeği için 300, ikincisi için 400, üçüncü ve sonrakiler için 600 lira ödeme yapıyor. Annenin vefatı halinde ödeme babanın hesabına yapılıyor. Uygulamanın başladığı mayıs 2015’ten 2017 yılının sonuna kadar 3 milyon 77 bin 206 bebek için 2 milyon 849 bin 369 anneye doğum yardımı ödemesi gerçekleştirildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...