Bakan Tüfenkci: Yatırımcı kolay işle nefes alacak

Bakan Tüfenkci: Yatırımcı kolay işle nefes alacak

Ekonomi Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yatırım ortamının iyileştirilmesine ilişkin yeni kanunun yatırımcıya biraz daha nefes aldıracağını söyledi.

Girişimciyi, yatırımcıyı desteklemek adına, bu kesimin önünde engel olarak gördüğü bir takım hususları düzenlediklerini, Türkiye’de iş yapabilme sıralamasında önemli bir sıçrama yapmak istediklerini dile getiren Tüfenkci “Yatırımcımız için şirket kuruluşlarını kolaylaştırmıştık, şimdi daha kolay hale getirdik. Defter tasdik, kuruluş ve imza beyannameleri olmak üzere bütün işlemleri ticaret sicilde yapılabilir hale getirdik. Ticaret sicilde daha önce potansiyel vergi numarasını vergi dairesine gitmeden yapabilme imkânı getirmişken, şimdi Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmeden bildirim ve şirketin orada da açılmasını sağlamış olduk” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...