Albaraka Türk dışarıda büyüyecek

Düzenleyen:
Albaraka Türk dışarıda büyüyecek

Ekonomi Haberleri

Genel Müdür Utku “Grubun toplam cirosunun yüzde 35’i Türkiye’den... Bizim üzerimizden birçok yeni açılım yapılacak” dedi.

Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Melikşah Utku, yeni hamleler yapmaya devam edeceklerini belirterek “Önümüzdeki sene göreceksiniz, Albaraka Türk, Türkiye dışında da yatırımlarını artırıyor olacak” dedi. Utku, Albaraka Grubu’nun 13 ülkede faaliyette bulunduğunu ifade ederek “Grubun toplam cirosunun yüzde 35’i, Albaraka Türk’ten geliyor. Bizim üzerimizden birçok yeni açılım yapılıyor. Çok güzel haberlerimiz yakında duyulacak” diye konuştu. Kurulduklarından bu yana KOBİ’lerle çalıştıklarını aktaran Utku; çok ciddi tecrübe edindiklerini, nerelerde, ne sıkıntılar yaşandığını bildiklerini, krizlerde bile krediyi geri çağırmadıklarını vurguladı. Girişimcileri de kuluçka ve hızlandırma imkanları ile desteklemek için Albaraka Garaj’ı kurduklarını hatırlatan Utku, finansman imkânlarını geliştireceklerini aktardı. Bu arada Albaraka Türk, ilk ‘Tier 1 vadesiz sukuk ihracı’nı da başarıyla tamamladı. Melikşah Utku “205 milyon dolar tutarındaki bu ihraç ile, Türkiye ekonomisine yaptığımız katkıyı da büyüteceğiz” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...