Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Akıllı otopark dönemini başlattı

Akıllı otopark  dönemini başlattı

Ekonomi Haberleri

Turkcell, nesnelerin internet üzerinden haberleşmesine yönelik sürdürdüğü Dar Bant Nesnelerin İnterneti (NB-IoT) teknolojisinde ilk adımı attı.

Küçükyalı’daki Turkcell Genel Müdürlük Binası’nda, Ericsson ile birlikte tasarlanan ‘Akıllı Otopark Projesi’ projesi hayata geçirildi. Uygulama, Türkiye ve dünyada bu alanda kullanıcı deneyimi sunulan ilk sistem olma özeliğine sahip. Akıllı Otopark, iOS ve Android akıllı terminaller ile kullanıcıların otopark yer durumu kontrolü, park yeri rezervasyonu, otopark giriş, park yeri konum kaydı, çıkış ve uygulama üzerinden mobil ödeme gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor. Bu özellikler sayesinde kullanıcılar araçlarından inmeden veya ödeme noktasına gitmeden çok hızlı bir şekilde otopark alanlarına giriş-çıkış yapabiliyor. Uygulama sayesinde kullanıcıların araçlarını park ettikleri yeri hatırlamak zorunda kalmadığını belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Kullanıcılar araçlarından inmeden otoparka giriş ve çıkışlarında Turkcell Paycell ile ödeme yapabilecek. Ericsson ile işbirliği içinde tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilen bu yerli çözümü ülkemizde yaygınlaştırmak ve benzeri örnekleri çoğaltmayı hedefliyoruz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...