Türkiye ekonomisi güçlü

Türkiye ekonomisi güçlü

Ekonomi Haberleri

Japan Credit Rating (JCR) Eurasia Başkanı Orhan Ökmen, Türkiye’yi yatırım yapılabilir seviye olan “BBB- Stable” kategorisinde tutmaya devam ettiklerini belirtti.

Lokal olarak bizzat Türkiye’de ve bölgede organize olmayan uluslararası kuruluşların, Türkiye ekonomisinin gerçek gücünü sayısallaştırmakta zorluk yaşadığını vurgulayan Ökmen “Türkiye, istatistiklere yansıyan görünür gücünden daha yüksek bir güce sahip. Finansman maliyetlerindeki artışlara rağmen, borç yenileme ve çevrimlerinde zorluk yaşamasını beklemiyoruz. Ekonomik istikrar göstergeleri politik riskleri, mali istikrar da parasal istikrarı dengelemekte. Bu çift yönlü denge hâli, yapısal risklerinin sürdürülebilirlik seviyesini, ekonominin esneklik özelliğini ve performansını korumaktadır. Yani Türkiye ekonomisinin bütünleşik gücü, aşağı yönlü ivmelenmeyi telafi edecek güçte” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...