Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tefeci Moody’s itibarını gördü!

Tefeci Moody’s itibarını gördü!

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Moody’s’in geçen hafta Türkiye’nin kredi notunun düşürülmesine ilişkin “Fırsat bu fırsat deyip Türkiye üzerindeki kredi maliyetlerini, finans maliyetlerini artırma gayretinden başka bir şey değildir bu. Bu bir tefeci mantığıdır, tefecinin çırağı, tefecinin tetikçisi mantığıdır” dedi.

Türk Eximbank tarafından Denizli’de düzenlenen toplantıya katılan Zeybekci, şunları söyledi: Moody’s’in artık ne kadar itibarının olduğunu da gördük, Bir karar açıkladın, ardından piyasaların sana verdiği tepki sıfır, sana verdiği itibar sıfır. İhracatta 2018 yılını 170 milyar doların üzerinde kapatmak zorundayız. Başka lüksümüz yok. Çünkü bu ülkede her yıl 1,2 milyon vatandaşımıza iş bulmalıyız. Ve bu ihracat sayesinde de, en çok ihtiyaç duyduğumuz finansmanı temin etmek zorundayız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...