İtalyan firmalar enerji peşinde

İtalyan firmalar  enerji peşinde

Ekonomi Haberleri

İtalyan Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) İstanbul Müdürü Aniello Musella, İtalyan firmaların Türkiye’de enerji ve altyapı sektörlerine çok büyük ilgi gösterdiğini belirterek açıklamada bulundu.

Musella, İtalyan firmaların Türkiye’de enerji ve altyapı sektörlerine çok büyük ilgi gösterdiğini belirterek “Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği, İtalyan firmaların Türkiye ile oldukça güzel iş birlikleri yapabileceği sektörlerdir. Altyapı ve inşaat alanında da Türk hükûmeti hâlihazırda ve geleceğe yönelik çok büyük yatırımlar yapıyor ve yapacak. Dolayısıyla bu projelere çok önem veriyoruz. İtalyan firmaları için fırsat oluşturabilecek projeler bunlar” dedi. Türkiye ve İtalya arasındaki ticaret hacminin geçen yıl yaklaşık 20 milyar dolar olduğunu hatırlatan Musella “3. havalimanı projesi çok büyük bir proje. Aynı şekilde 3. köprü de... Bunlar artık bizim Avrupa ülkelerinde programlanmayan büyüklükteki projeler, ancak bizde de teknik ekspertizlik var. Bu şekilde ortaklık yapabiliriz. Türkiye’de faaliyet gösteren yaklaşık bin 400 İtalyan firması var” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...