HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türk inşaat şirketleri gözünü Afrika’ya dikti

Düzenleyen: /
Türk inşaat şirketleri gözünü Afrika’ya dikti
Darüsselam-Morogoro Hattı, Haber

Ekonomi Haberleri

Yapı Merkezi İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdem Arıoğlu, Türk şirketlerinin yeni hedef pazarının Afrika olduğunu belirterek “Türk inşaat şirketlerinde Afrika’ya yönelik bir akım başladı.” dedi.

Tanzanya’da yaklaşık 3.1 milyar dolarlık demir yolu projesiyle ülkeyi Türk müteahhitlerinin yurt dışında en fazla iş üslendiği ülke konumuna getiren Yapı Merkezi şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Arıoğlu, Tanzanya’daki Darüsselam-Morogoro hattının devamı olan ve geçen hafta temeli atılan Morogoro-Makutupora hattına ilişkin “Yaklaşık 40 senedir demir yolu projeleri yapıyoruz. Tanzanya’daki proje bugüne kadar aldığımız en büyük proje. Projenin hızı saatte 160 km, bu Sahraaltı Afrika’daki en hızlı ve teknolojik tren projesi.” ifadesini kullandı. Arıoğlu, Yapı Merkezi olarak Afrika’da Senegal, Fas, Cezayir, Etiyopya gibi ülkelerde iş yaptıklarını ve yakın zamanda Kenya’da bir projeye başlayacaklarını anlattı.

ÇİNLİLERDEN AVANTAJLIYIZ
Türkiye’nin Darüsselam Büyükelçisi Ali Davutoğlu ise Türklerin Çinlilere göre hız ve maliyet avantajı sağladığı için tercih edildiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...