Oda ve borsalarda seçim rüzgârı

Oda ve  borsalarda  seçim rüzgârı

Ekonomi Haberleri

Gelecek ay yapılacak meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimlerinin ardından İTO, İSO, İSTİB ve DTO’nun yeni dönem yönetimleri belirlenecek. Kulislerde aday olması muhtemel isimler de konuşulmaya başladı

Türkiye’deki 365 oda ve borsada geçen yılın ekim ve kasım aylarında tamamlanması beklenen seçimler, Bakanlar Kurulu kararıyla Nisan 2018’e ertelenmişti. Gelecek ay yapılacak meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimlerinin ardından oda ve borsaların yeni yönetimleri belirlenirken, oda ve borsaların seçim tarihleri netleşmeye başladı. TOBB Genel Kurulunun mayıs ayında yapılması beklenirken İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) ve Deniz Ticaret Odasında (DTO) başkan olmak ya da yeni yönetime girmek isteyenler kolları sıvadı.

İTO 9 Nisan’da sandık başına gidiyor
İTO Başkanı İbrahim Çağlar’ın ani vefatının ardından İTO’daki aday bolluğu dikkati çekiyor. 136 yıllık geçmişe sahip İTO’nun Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeliği seçimleri, 9 Nisan 2018 Pazartesi günü İstanbul Fuar Merkezi (İFM) 9, 10 ve 11 numaralı fuar alanında yapılacak. Sonuçların kesinleşmesiyle birlikte bir sonraki aşama için seçim sandıkları bu defa 14 Nisan cumartesi günü kurulacak. Mazbatalarını alan İTO Meclis üyeleri, İTO’nun gelecek 4 yılına yön verecek Yönetim Kurulu Başkanı, Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri ve TOBB delegelerini seçecek. Ardından yapılacak bir seçimle de odanın meclis başkanı ve meclis başkanlık divanı belirlenecek. Şu ana kadar İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç, iş adamı Abdullah Teber ve Meclis Üyesi Ender Yazıcıoğlu başkanlık için adaylığını açıkladı. İTO’nun mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran’ın şu ana kadar net bir açıklama yapmasa da son dakika sürpriz yapabileceği konuşuluyor. Kulislerde İTO Başkan Yardımcısı Gökhan Murat Kalsın’ın da adaylık için adı geçiyor. Kalsın, merhum başkan İbrahim Çağlar’ın ardından yapılan seçimde de aday olmuştu.

İSO’da hazırlıklar tamam
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın yeni dönemde de seçilmesi bekleniyor. Yaklaşık 18 bin üyesi bulunan İSO’nun seçimleri, Harbiye’deki Hilton Otel’de yapılacak. 2 Nisan’da 55 meslek grubundan 120’si meclis üyesi olmak üzere 295 meslek komitesi üyesi seçilecek. Meslek komiteleri seçiminin ardından, 7 Nisan 2018’de İSO Odakule Meclis Salonu’nda yapılacak seçimde ise meclis başkanlık divanı, yeni yönetim kurulu, disiplin komisyonu, TOBB delegeleri ve meslek komitesi başkanları belirlenecek. İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) da komite seçimini 14 Nisan’da borsanın Eminönü’deki binasında gerçekleştirecek. İSTİB Başkanı Ali Kopuz’un tek başkan adayı mevcut olarak yeniden seçilmesi bekleniyor. İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası’nın (DTO) 8 Nisan’da Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde yapılacak seçimlerinde ise Tamer Kıran, başkan adayı oldu. Kıran, seçimlerde mevcut başkan Metin Kalkavan ile yarışacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...