Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Milyarder yatırımcı Gross'dan uyarı: “Fed'e inanmayın”

Düzenleyen:
Milyarder yatırımcı Gross'dan uyarı: “Fed'e inanmayın”

Ekonomi Haberleri

Milyarder tahvil yöneticisi Gross'dan doların fiyatı üzerinde önemli rol oynayan Fed'in faiz kararı ile ilgili çarpıcı bir açıklama geldi. Gross, ABD Merkez Bankası'ndan 4 faiz artırımı beklentilerine ilişkin “Fed'e inanmayın” uyarısında bulundu.

Janus Henderson Group Plc'nin milyarder tahvil yöneticisi Bill Gross, Perşembe günü yayınlanan yatırım görünümünde “ABD Merkez Bankası'na (Fed) inanmayın.” diyor.

Kaleme aldığı değerlendirmede “Fed'in Mart ayından başlayarak bu yıl faiz artırımı beklentisinin üçten dörde yükselmesi büyük bir ihtimalle abartılıydı.” diyen Gross, ABD ve küresel ekonominin kaldıraç seviyesine dikkat çekti.

Gross, yüzde 2 enflasyonun mevcut olduğu bir dünyada ABD ve küresel ekonominin yüzde 2 fonlama oranından fazlasına göğüs gelmek için aşırı borçlu olduğunun altını çizdi.

Tahvil yöneticisine göre yüzde 2'nin üzerine çkacak bir faiz, ABD ekonomisinin istikrarının bozulması, gelişen piyasalarda büyümenin yavaşlaması gibi riskler içeriyor.

Gross'a göre Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve diğer gelişmiş piyasaları erken faiz artırımına teşvik etmesi de ABD'de yüksek faizin doğuracağı önemli riskler arasında bulunuyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...