Trump ve Japonlar doları zıplattı

Trump ve Japonlar doları zıplattı

Ekonomi Haberleri

ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’den ithal edilen ürünlere gümrük vergisi getiren başkanlık protokolü imzalamasının ardından yeniden başlayan “ticaret savaşı endişeleri” piyasaları vurdu.

Karar sonrası New York borsasında endeksler son 6 haftanın en büyük günlük düşüşünü kaydetti. Dow Jones Sanayi Endeksi  yüzde 2,93, S&P 500 Endeksi de yüzde 2,52 geriledi. Bu gelişmeler üzerine, Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksinde yüzde 2,1, Japonya’nın Nikkei endeksinde yüzde 3,5 ve Avustralya borsasında yüzde 2 düşüş yaşandı. ABD merkezli gelişmelere bağlı olarak dolar ve avro da uluslararası piyasalarda rekor düzeylere tırmandı. Kararın ardından Japon yatırımcının elindeki TL’yi satması ile dolar tarihî rekor kırdı. Dolar tarihinde ilk defa 4 lirayı aşarak 4,03 liraya çıkarken, avro da 4,97 lirayı aşarak 5 liraya dayandı. Kararın borsaya etkisi sınırlı olurken, dolar ve avro gün içerisinde tekrar düşüşe geçti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...