Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eşek de yedirmişler domuz eti de

Eşek de yedirmişler domuz eti de

Ekonomi Haberleri

Tarım Bakanlığının yaptığı denetim ve incelemeler sonucunda takviye edici gıda maddelerinde ilaç etken maddelerine rastlanırken, restoran ve et-et ürünü satan firmaların ürünlerinde ise at, eşek ve domuz eti çıktı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, insanların hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve satan 173 firmayı ve ürünlerini ifşa etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı internet sitesinde yayınlanan listede; taklit veya tağşiş yapıldığı tespit edilen enerji içeceği, çikolata, bitki, çay ve kahve ürünleri, alkolsüz içecekler, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağlar, baharat ve bal üreten ve satan firmaların ve ürünlerin isimleri bulunuyor. Takviye edici gıda maddelerinde ilaç etken maddelerine rastlanırken, özellikle restoran ve et-et ürünü satan firmaların ürünlerinde ise tek tırnak (at, eşek) ve domuz etine rastlandı. Türkiye genelinde yapılan denetimlerde insan sağlığı ile oynadıkları belirlenen 173 firmanın ismi bakanlık internet sitesinde yayınlandı. Böylece 2012 yılından bu yana yapılan denetimlerde 769 firmaya ait 1.605 parti ürün ifşa edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...