Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Savunmaya yeni yerli ürünler geliyor

Savunmaya yeni yerli ürünler geliyor

EKONOMİ Haberleri

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) savunma sanayiinde temininde güçlük çekilen ürünlerin yerlileştirilmesi, mevcut yerlilik oranının daha yukarıya çıkarılması için bir dizi çalışma yürütüyor.

Kurumun öncelikleri arasında güdümlü mühimmat sistemleri, atış kontrol ve kumanda sistemleri, patlayıcı maddeler bulunuyor. Mühimmat sistemlerini akıllı hâle getirmek için çalışan MKEK, atış kontrol ve kumanda sistemlerini de  kendi bünyesinde üretecek. Atış kontrol sistemleri, obüslerin, havanların ve çok namlulu roketatarların intikal, mevzilenme, atışa hazırlık, ateş idaresi ve atış kontrol işlemlerinin bilgisayar yardımıyla yerine getirilmesini sağlıyor.

Kritik kimyasallarda seri üretim hazırlığı
MKEK, yurt dışından temin edilirken zaman zaman güçlükler çıkarılan kimyasallara yönelik de tedbirler alıyor. Bu alanda ise TÜBİTAK ve üniversitelerle iş birliğiyle geliştirilen çeşitli patlayıcı maddelerin seri üretimine yönelik hat kurulum çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan, yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırımla teknolojisi eskiyen, verimsiz hale gelen çelikhane yerine yeni bir çelikhane kuran MKEK, bu yatırımla özellikle savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu vasıflı çelik üretimini gerçekleştirecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...