Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tehlikeli araç kullanana 3 yıla kadar hapis geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Tehlikeli araç kullanana 3 yıla kadar hapis geliyor

EKONOMİ Haberleri  / AA

Tehlikeli araç kullananlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına hükmedilebilecek. Alkol ve uyuşturucu madde etkisi altındayken araç kullananların cezası ise yüzde 50 oranında artırılacak

Adalet Bakanlığınca hazırlanan ve ilerleyen günlerde TBMM’ye sevk edilmesi beklenen Kanun Tasarısı taslağının yasalaşmasıyla, trafikte tehlikeli araç kullananlara verilecek hapis cezasının oranı artırılacak.

Taslağın yasalaşmasıyla, Türk Ceza Kanunu’nun 179. maddesinde "trafik güvenliğini tehlikeye sokma" suçuna yönelik yer alan, "Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmünde değişiklik yapılacak.

Trafik kazasına neden olmasa bile kendisi veya başkaları için tehlikeli bir biçimde araç kullananlara verilecek cezanın alt sınırı 3 aydan 1 yıla çıkartılacak. Yapılacak artışla cezanın 2 yıl olan üst sınırı ise 3 yıla yükseltilecek. Böylece, tehlikeli araç kullananlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Öte yandan alkol ve uyuşturucu madde etkisi altındayken araç kullananların cezası da yarı oranında artırılacak. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...