Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Bora’nın daha iyisini üreteceğiz'

Düzenleyen:
'Bora’nın daha iyisini üreteceğiz'

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’nin millî imkânlarla geliştirdiği ilk uzun menzilli karadan karaya özelliğinde sahip taktik füzesi ‘Bora’nın üst modeli için düğmeye basıldı.

Ebru Karatosun ANKARA 
Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Bora füzelerinin ilerisi için çalışmalara start verdiklerini belirterek “Sinop’ta denedik. Bora en son  hedefi 5 metrenin altında 1 metre ile vurdu. 300 kilometreye kadar serbest, 300 kilometreden sonra balistik sınıfına giriyor ve özel kuralları var” dedi. TBMM’de bir grup gazeteciye değerlendirmelerde bulunan Bakan Canikli, 280 kilometre menzile sahip Bora’nın TSK’nın envanterine girdiğini söyledi. Bora’nın ilerisi için çalışmalara start verdiklerini de ifade eden Canikli, 2019 yılında yüzde yüz yerli ve millî füze üretileceğini dile getirdi. 

SAVAŞ BAŞLIĞI TAŞIMA ÖZELLİĞİ 

Türkiye’nin uzun menzilli Bora Füzesinin denemeleri, ilk olarak Sinop’un Bora ilçesinde gerçekleşti. Roketsan üretimi balistik füzeler Karadeniz üzerinde test amaçlı ateşleniyor. Navigasyon ve GPS sistemleriyle donatılan füzeler 610 milimetre çapı ile ordu birliklerine etkili ateş desteği sağlıyor. 2 buçuk ton ağırlığında olan Bora, yarım tonluk savaş başlığı taşıyabilme özelliğine sahip.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...