ALTAY 18 ay sonra sahada

ALTAY 18 ay sonra  sahada

EKONOMİ Haberleri

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ana muharebe tankı ALTAY’ın seri üretimi ve tanka motor geliştirilmesi projelerinde iddialı hedeflerle yola çıkıyor.

SSM Müsteşarı İsmail Demir, Eurasia Airshow’da ALTAY tankının seri üretimi ve tanka motor geliştirilmesine yönelik projede BMC ile sözleşme görüşmelerine başlanması kararının ardından izlenecek sürece ilişkin bilgi verdi. Demir, sözleşme ve proje takvimiyle ilgili “Her şey çok hızlı olacak. başka şansımız yok. 18 ay sonra tankımızın hattan çıkmış olmasını bekliyoruz. Çok çok iddialı bir hedefimiz var” dedi. Tankın seri üretimine 250 adetle başlayacaklarını belirten Demir, projenin zırhlı araç sektöründe önemli rol oynayacağını, şirketlere, yan sanayiye önemli katkılar sağlayacağını söyledi. SSM Müsteşarı Demir, tankı hattan çıkaracak şirketin projedeki payının yüzde 20’nin altında olduğuna dikkati çekti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...