Başbakan, buğday alım fiyatını açıkladı

Düzenleyen:
Başbakan, buğday alım fiyatını açıkladı

EKONOMİ Haberleri

Başbakan Yıldırım, ton başına 940 lira olan buğday alım fiyatını, yüzde 12 artışla 1050 liraya yükselttiklerini açıkladı.

“Memleketimizden bağımsızlığımızdan daha değerli bir şey yoktur” 

“Memleketim için bir ali değil Binali feda olsun” diyen Yıldırım, şunları kaydetti: 
“Memleketimizden bağımsızlığımızdan daha değerli bir şey yoktur. 15 Temmuz o karanlık geceyi ben çok iyi bilirim neleri yaşadığımız bu ülkenin nasıl büyük bir tehdidin geleceğini Cumhurbaşkanım da bende bizatihi gördüm. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde değil dünya tarihinde görülmemiş bir işi başardık. Milletin imanı vardı göğsü vardı yüreği vardı. Ay yıldızlı bayrağı indirmedi ezanları dindirmedi. Alçaklara hak ettiği dersi verdik. Bir daha bugünleri yaşamamak için 24 Haziran’da bu başarıyı yapacağınız seçimlerle taçlandırıyoruz. Yapılacak seçimlerin ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum. 
Gelirken tarım bakanımızla konuştuk. Buğday alım fiyatı hububat, Buğday alım fiyatları her sene destekleniyor, mevsim şartlarından sonar hasat biraz erken başladı. TMO çalışmasını yaptı. Geçen sene ton başına 940 lira fiyat veriyorduk. Referans fiyatı. Çiftçinin emeğinin alın terinin karşılığı. Bu sene bu fiyatı tekrar gözden geçirdik, 1050 TL’ye çıkardık. Yüzde 12 artış. Hayırlı uğurlu olsun. 
Yüzde altıya kadar buğdayın kalitesine göre ilave prim ödenecek. Rakam 1110 liraya geliyor. Lisanslı depoculuk sistemini devreye geçirdik. Bu aslında tarımda bir devrimdir. Yani bugün ürün çıktı, tarladan kaldırdın ambara koydun. Koyamadığın çürüyecek. Bugün ihtiyacın yok fiyat da iyi değil gelip depolara koyacaksın canın istediğin zaman satacaksın." 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...