HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Altındaki rekor, düğün çeyreklerini yarım grama düşürdü | Altın fiyatları, gram ve çeyrek altın ne kadar?

Düzenleyen: /
Altındaki rekor, düğün çeyreklerini yarım grama düşürdü | Altın fiyatları, gram ve çeyrek altın ne kadar?
Altın, Rekor, Düğün, Çeyrek, Gram, Haber

EKONOMİ Haberleri

Son dönemlerde altın fiyatlarının rekor üstüne rekor kırmasıyla birlikte artık düğünlerde çeyrek altın yerine 1 gram ve 0,5 gramdan yapılan hediyelik altınlar tercih edilmeye başlandı. Antalya Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Çelik, seçime kadar altındaki yükselişin devam edeceğini öngördüklerini söylerken, kuyumcu Süleyman Koç, "Eskiden düğün için çeyrek altın alınıyordu sonra gram altına dönüldü şimdi ise yarım gramlık altın alınıyor" dedi.

Altının gram fiyatı, dün 200 lira üzerine çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Dolar ve euro’nun artışıyla birlikte çeyrek altın da 330 lirayı gördü. Durumun böyle olmasıyla birlikte düğün sezonu olan yaz aylarında altın alacaklar, yükselen fiyatlar karşısında yeni arayışlara girdi. Vatandaşlar, çeyrek altın yerine İstanbul Altın Rafinerisi tarafından üretilen tam ve yarım gram altınlara yöneliyor. 

"Yarım gram altın alıyorlar" 
Vatandaşların son zamanlarda gram altınlara ilgisinin olduğunu dile getiren Antalya Kuyumcular Çarşısı esnaflarından Süleyman Koç ise "Vatandaşın altın alımı düştü. Eskiden düğün için çeyrek altın alınıyordu sonra gram altına dönüldü şimdi ise yarım gramlık altın alınıyor. Şuan için en çok ilgi gram altında. Altının daha da yükselmesini bekliyoruz, durumu olan vatandaşların ise altın almasını tavsiye ediyorum" dedi. 

SERBEST PİYASADA ALTIN FİYATLARI 

ÇEYREK ALTIN 326 LİRA OLDU 

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 198,80 lira oldu. İstanbul Kapalıçarşı'da 198,60 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altın (Gr.) 198,80 liradan, bin 309 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira bin 330 liradan, 181 liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr.) 185 liradan, bin 279 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet bin 304 liradan, 642 liradan alınan Yarım Ziynet 652 liradan ve 321 liradan alınan Çeyrek Ziynet 326 liradan satıldı. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...