HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kamu ve özelden 80 bin istihdam

Düzenleyen: /
Kamu ve özelden 80 bin istihdam
İstihdam, Kamu, Haber

EKONOMİ Haberleri

Millî Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere Adalet, İçişleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Koç Holding ve PTT, yıl sonuna kadar toplam 80 bin kişiye istihdam sağlayacak

12.500 engelliye iş
Türkiye İş Kurumu ile iş birliğine giden Koç Şirketler Topluluğu “Engellerin Ötesinde Bir Hayat İçin Geleceğe Hazırlıyoruz” projesi kapsamında 5 yılda 10 bin engelli vatandaşı şirketlerinde istihdam edecek. Diğer yandan, bu sene içerisinde 2 bin 500 engelli ataması yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yılın son çeyreğinde de 2 bin 500 kişilik engelli vatandaş istihdamı sağlayacak.

Otobanda 5 bin kişiye iş verecek
Yapımı devam eden ve tamamlandığında İstanbul-İzmir arası seyahat süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nda hizmet sunacak akaryakıt ve ticari alanlardan oluşan 33 “oksijen” dinlenme tesisinde, 5 bin kişi istihdam edilecek. Otoyolun İstanbul’dan Bursa’ya kadar olan bölümünün açıldığını hatırlatan Otoyol Yatırım ve İşletme AŞ Genel Müdürü Alp Gürdil,  şu an 11 tesiste yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağladıklarını söyledi. Gürdil, “İstanbul ve İzmir güzergahında toplam 33 adet tesisimizde, perakendecilerimizle birlikte çeşitli aktiviteler yapacağız.  Oksijen tesislerinde dünya markaları yanında ulusal markalarımıza ve lokal fenomenlere yer veriyoruz. Toplam 33 tesiste tahminimiz 5 bin kişi hizmet verecek. Aileleriyle birlikte düşünüldüğünde 25 bin kişiye gelir imkanı sağlayacak” diye konuştu.

AssisTT, Rize’de istihdamı artırdı
Türk Telekom’un çağrı merkezi şirketi AssisTT, Rize lokasyonunda 250 kişiye daha istihdam sağlayarak toplam çalışan sayısını 450’den 700’e yükseltecek. Rize’de Türk Hava Yolları ve Türk Telekom Evde İnternet projeleri için hizmet sunan AssisTT, yeni işe alımlarla birlikte Sağlık Bakanlığı’na bağlı Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) projesi için de hizmet verecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...