HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dünyayı temizleyecek

Düzenleyen: /
Dünyayı temizleyecek
Wilco, Mehmet Avcı, Haber

EKONOMİ Haberleri

Van’da öğretmen babasının kurduğu temizlik şirketini Wilco Group adıyla ülke genelinde bin 220 noktaya yaymayı başaran genç iş adamı Mehmet Avcı, şimdi gözünü ABD, Japonya ve Dubai’ye dikti. Avcı’nın hayali, Türkiye’den, dünyayı temizleyecek global bir marka çıkarmak.

Cabir Turğut

Girişimcilik, Türk insanının genlerinde var. Kendi işinin patronu olma motivasyonu ile yola çıkan birçok Türk girişimci, inovatif ve farklı işlerde büyük başarılara imza atıyor. Onlardan birisi de Mehmet Avcı… Hikâyesi Van’da başlıyor. İlkokul öğretmeni babasının emekli olduktan sonra okulları temizlemek amacıyla kurduğu şirketi 2004’te İstanbul’a taşıyan Avcı’ya bugün, bütün İETT otobüsleri, devlet tiyatroları ve sayısız şirketin hijyeni emanet. Yakın çevresinden gelen ‘Bu iş tutar mı’ şeklindeki eleştirilere de kulağını tıkayıp, cesur adımlar atan Mehmet Avcı “İlkin okul ve evlere temizlik hizmeti veriyorduk. Memleketimize sığamaz olduk. İstanbul’a yerleşip, 647 otobüsün temizlik görevini üstlendik. Şimdilerde ise vatandaşlarımıza hizmet veren 3 bini aşkın toplu taşıma aracının temiz ve hijyenik hâle gelmesini sağlıyoruz. Devlet tiyatrolarını temizliyoruz. Toplu taşıma temizliğinde dünyanın sayılı beş markası arasına girdik” dedi.

İLK HAMLEYİ IRAK’TA YAPTI
Türkiye sınırlarını aşmak için ilk hamleyi 2011 yılında Irak’ta iş alarak yapan Wilco Gruop CEO’su Mehmet Avcı “Anlaşma sağladığımız bir proje çerçevesinde ülkenin şehir temizliği görevini yapacaktık. İlk yurt dışı deneyimimizdi. Sonra Irak’ta olaylar yaşanınca geri geldik. Kurumsallaşmanın önemini anladık. Global bir marka düzeyine ulaşmak için 2012 yılında Wilco’nun temellerini attık ve 5 kat büyüdük. Mercedes-Benz, Koç, Ziraat Bankası gibi büyük kurumlarla 5 yıllık hizmet anlaşması imzaladık. Van’da başlayan hikayemiz, bugün 65 ilde bin 220 noktada sürüyor. Bizim heyecanımız çok yüksek” diye konuştu.

ABD, SÜRPRİZ OLMAZ
Wilco Group, temizlik malzemeleri alanında uluslararası Arcora markasının da Türkiye temsilciğini üstlenmiş durumda. Özellikle okullardaki mikrop taşıma sıkıntısını çözmek için X-Line projesine başladıklarını belirten Mehmet Avcı “Susuz temizlik sistemi X-Line’i Alman firmanın distribütörlüğünü alarak, Türkiye’ye getirdik. Daha sağlıklı nesiller için ilk adımı okullarda attık. Çocuklarımızın daha hijyen ve steril ortamlarda eğitim görmelerine vesile oluyoruz” şeklinde konuştu. Avcı, sektörde artık 5 yıldızlı standartlara geçen Wilco’nun gelecek dönem içerisinde ABD, Japonya ve Dubai yolculuğunun başlamasının sürpriz olmayacağına dikkat çekti. Avcı, “Orta Doğu’da ticaretin merkezi Dubai, Asya’da Hong Kong ve bir de Amerika… Buralar vitrin olur. Japonya’da da iş yapmayı istiyorum” dedi.

DÖRT BİN KİŞİLİK İSTİHDAM
Hijyen sektörünün sürekli geliştiğinin altını çizen Mehmet Avcı, dolayısıyla AR-GE faaliyetlerine her yıl proje başına 200 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişen tutarlarda bütçe ayırdıklarını paylaştı. Avcı, geçtiğimiz yılı 105 milyon lira ciroyla kapattıkları, 2018’de de aynı performansı koruyacakları bilgisini verdi. Her yıl 20 milyon lira tutarında yatırım yaptıklarını ifade eden Avcı, bu sayede 4 bin kişilik dev bir istihdam kadrosu oluşturduklarını kaydetti.

Dostluk grubu kurdu Van’a fabrika açıyor

Wilco Group CEO’su Mehmet Avcı’nın, doğum yeri Van’da fabrika projeleri de var. Girişimcileri bir araya getirerek 25 kişilik ‘dostluk grubu’nu kuran Avcı, sosyal yardımlaşma ve gençlerin iş sahibi olması için önemli görevler yürütüyor. Dostluk grubunun ilk meyvesi Van’da temmuz ayı itibariyle hizmete açılacak tekstil fabrikası olacak. 7 milyon liralık yatırımla devreye alınacak tesiste 500 kişinin istihdam edileceğini açıklayan Avcı “Üyelerimizin yanında devletimizin de teşvik noktasında ciddi katkıları oldu. Biz daha makineleri almadan hükûmet arsayı teslim etmişti. Çift vardiya çalışacak atölyeden İspanya, İtalya ve yanı başımızdaki İran’a tekstil ihracatı yapacağız” dedi. Streç film üretimi ve traktör fabrikası da Avcı ve arkadaşlarının gelecek yıl için planladığı yeni projeler arasında. Aynı zamanda TÜSİAD üyeliğine de layık görülen Mehmet Avcı, iş insanlarını söz konusu teşviklerden yararlanarak, doğu ve güney illerine yatırım yapmaya davet ediyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...