KOBİ’lere yüzde 70’i geri ödemesiz kredi

KOBİ’lere yüzde 70’i geri ödemesiz kredi

EKONOMİ Haberleri

Cari açığı azaltma ve Türkiye’nin ekonomik performansına katkı sağlamada önemli yeri olan KOBİ’lere verdiği destekle öne çıkan KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ürünleri ülkemizde yerli ve millî imkânlarla üretecek işletmelere 5 milyon liraya kadar destek verecek.

Programın ilk etabında projelere, işletme başına 5 milyon liraya kadar yüzde 70’i geri ödemesiz, yüzde 30’u geri ödemeli olmak üzere yüzde 100 destek sağlanacak. Önümüzdeki aylarda ikinci etabına başlanması beklenen program kapsamında otomotiv, savunma, havacılık, enerji, telekomünikasyon gibi kilit sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’lere öncelik verilecek
Öte yandan KOBİ’lerin borsaya açılma maliyetlerini desteklemek üzere KOSGEB tarafından yeni bir destek programı oluşturulacak. KOBİ’lerin halka arzının maliyeti, diğer şirketlere göre yüzde 90 azalarak, kalan yüzde 10’u da KOSGEB destekleyecek. Böylece proje geliştiren KOBİ’ye 150 bin lira destek verilecek. AR-GE, inovasyon ve endüstriyel uygulama projelerine ise 1 milyon liraya varan destekler verilecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...