Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul kargonun da merkezi olacak

İstanbul kargonun da merkezi  olacak

EKONOMİ Haberleri

Dev kargo şirketleri, İstanbul Yeni Havalimanı’nda yerini almak için başvuruda bulundu. 5,5 milyon ton yük kapasitesine sahip havalimanı, yolcu trafiği ve kargo taşımacılığında İstanbul’u merkez yapacak.

Dünyanın en büyüğü olacak 3. Havalimanı’nın 29 Ekim’de hizmete girmesiyle İstanbul, yolcu trafiğinin yanı sıra kargoculuğun da merkezi olacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı’nda yer kiralamak için UPS, DHL, FedEx gibi dev kargo şirketlerinin başvuruda bulunduğunu söyledi. Arslan, uluslararası dev şirketlerin de dikkatini çeken havalimanındaki gerçekleşmenin yüzde 90’ı geçtiğini belirtti.

5,5 MİLYON TONLUK KAPASİTE
Havalimanının 42 ayda tamamlanacak ilk etabında 90 milyon yolcu kapasitesi, günlük 3 bin 500 iniş-kalkış imkânı, 100 bin metrekarelik yaşam alanı ve 25 bin araçlık otopark olacağını paylaşan Bakan Arslan, “Aynı zamanda 42 kilometrelik bagaj sistemi, 143 yolcu köprüsü, 5,5 milyon tonluk kargo kapasitesi, 62 kilometrelik güvenlik çemberi bulunacak. Burası 73 milyar liralık ekonomik katkı ve 225 bin kişiye istihdam sağlayacak” dedi.

TÜRK OLMA ŞARTI ARANMIYOR
Havalimanlarında gerçekleştirilen hava kargo taşımacılığının her geçen gün geliştiğinin altını çizen Arslan, şunları kaydetti: İstanbul Yeni Havalimanı’nın dünyada önemli kargo merkezlerinden biri olma yönündeki potansiyel fırsatlarının iyi değerlendirilmesi amacıyla hazırlanan yeni mevzuatla kargo ve posta hizmetinin sadece bu hizmeti vermek üzere gerekli şartları sağlayan yerli ve yabancı kuruluşlarca yapılabilmesi imkânı getirilecek. Söz konusu hizmeti yapmak isteyen kuruluşların şirket ortaklığında çoğunluğunun Türk olma şartı aranmayacak. İstanbul Yeni Havalimanı’nın Türkiye ve bölge coğrafyası açısından hava kargo merkezi hâline gelmesine yönelik önemli bir adım atılmak üzeredir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...