HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Milyonları ilgilendiriyor! Ödemeler başladı

Düzenleyen: /
Milyonları ilgilendiriyor! Ödemeler başladı
Ödeme, , Haber

EKONOMİ Haberleri

Milyonlara güzel haber geldi.

Ödemeler başlıyor

Hesaplarınızı kontrol edin

Türkiye genelindeki 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen ve ‘imar barışı’ olarak bilinen ‘Yapı Kayıt Belgesi’ne başvurular 12 günde 500 bini aşarken, ödeme sistemi de faaliyete geçti.

Artık başvurusunu yapanlar, ödemelerini tamamlayıp belgelerini alabilecek.

Vatan`ın haberine göre İmar Barışı düzenlemesine kısa sürede büyük ilgi gösteren yapı sahipleri, başvurularını e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyor. Başvurularını tamamlayanlar ‘taahhuka bağlan’ sekmesi üzerinden ödemelerini görebilecekler.

Şu anda Ziraat Bankası ödeme almaya hazır durumda. Başvuru esnasında verilen ‘Başvuru numarası’ ile fatura öder gibi bedeli yatırmak yeterli olacak.

Düzenlemede son başvuru günü 31 Ekim 2018 olarak belirlenirken, başvuru gerçekleştirildikten sonra ödenmesi gereken bedel de 31 Aralık 2018’e kadar yatırılabilecek.

YÜZDE 3’ÜNÜ YATIRACAK

Yapı Kayıt Belgesi bedeli, arsa emlak değeri ile yapı yaklaşık maliyeti toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari yapılarda yüzde 5 olarak hesaplanacak. Arsa emlak değeri, belediyelerden öğrenilebilecek.

Yapıların maliyetini hesaplamak için de tarımsal amaçlı basit binalar için metrekareye 200 lira, 1-2 katlı binalar ve basit sanayi yapıları için metrekareye 600 lira, 3-7 katlı binalar ve entegre sanayi yapıları için metrekareye 1.000 lira, 8 ve daha yüksek katlı binalar için metrekareye 1.600 lira, lüks binalar, villa, alışveriş kompleksi, hastane gibi yapılar için de metrekare başına 2 bin lira, güneş enerjisi santrallerinde (GES) megavat başına 100 bin lira değer alınacak.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...