Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kartlarla dakikada 1 milyon TL harcadık

Kartlarla dakikada  1 milyon TL harcadık

EKONOMİ Haberleri

Anneler Günü haftasında 12,3 milyon adet olan kartlı işlem rekoru, ramazanın son gününde 13,9 milyon adede ulaşarak yenilendi. Bayram boyunca günde, 56,5 milyon TL’lik harcama yaptık.

Bankalararası Kart Merkezi, Ramazan Bayramı verilerini açıkladı. Buna göre bayram öncesi 4 haftalık dönemi kapsayan 16 Mayıs-13 Haziran’da, kartlarla toplam 64,8 milyar TL tutarında ödeme yapıldı. Geçen yılın aynı döneminde 55,3 milyar TL olan tutarın, bu yıl yüzde 17 artış gösterdiği görüldü. Ramazan boyunca kartlı ödemelerin 4’te 1’ini gıda harcamaları oluşturdu. Ramazan ayı boyunca ortalama gıda sepet tutarı da, 91 TL oldu. Bankalararası kartlı işlem trafiğinde daha önce Anneler Günü haftasında 12,3 milyon adet olan işlem rekoru, ramazanın son gününde 13,9 milyon adede ulaşarak yenilendi. Bayramdan önceki gün, (%39 artışla) 2,5 milyar TL’lik kartlı ödeme yapıldı. 14-17 Haziran tarihlerine denk gelen Ramazan Bayramı döneminde ise, kartlarla 5,4 milyar TL harcandı. Ödemelerin 2,7 milyar TL’si, yani yarısı; market ve AVM, giyim ve aksesuar, akaryakıt istasyonları sektörlerinde gerçekleşti. En fazla harcama yapılan market ve AVM sektörü, toplam kartlı ödemelerin yüzde 20’sini oluşturdu.

Baba faktörü
Bu yıl Ramazan Bayramı’nda yapılan kartlı ödemeler, 2017’nin aynı dönemiyle karşılaştırıldığında; Babalar Günü’nün bayrama denk gelmesinin etkisiyle, en fazla harcama artışı yüzde 48’le sağlık ürünleri/kozmetik, yüzde 45’le giyim ve aksesuar ve yüzde 38’le elektronik eşya sektörlerinde gerçekleşti. Akaryakıt istasyonları yüzde 35 ve yemek sektörü yüzde 31 artışla, geçen yıla göre en fazla artış görülen diğer sektörler arasında yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...