Emekli maaşına yüzde 9,17 zam

Emekli maaşına yüzde 9,17 zam

EKONOMİ Haberleri

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelir ve aylıkları yüzde 9,17 artacak, memurlar da yüzde 5,17 enflasyon farkı alacak. Zamla en düşük memur maaşı 3 bin 133 liraya yükseldi...

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaş ve fark oranları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan haziran enflasyonunun ardından kamu çalışanları ve emeklilerin aylık zamları da belirlendi. Maliye Bakanlığı, enflasyon rakamlarının ardından yaptığı açıklamada, memur emeklileri, SSK ve Bağ-Kur emeklileriyle kamu çalışanlarının yeni maaşlarını da açıkladı. Buna göre, toplu sözleşme hükümleri gereğince Ocak 2018’de yüzde 4 zam alan memurlar, ilk 6 ayda enflasyon yüzde 9,17 olarak açıklandığı için yüzde 5,17 enflasyon farkına hak kazandı. Memurlar ayrıca toplu sözleşme hakkından kaynaklaran yüzde 3,5 zammı da yine temmuz ayında alacak. Böylece memur maaşları temmuz ayında yüzde 8,6 artmış olacak. Memur emeklilerinin maaş artışları da memur maaş artışı oranında gerçekleşecek.
Kanuna göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri, gerçekleşen 6 aylık enflasyon kadar maaş zammı alıyor. TÜİK rakamlarında yılın ilk 6 ayında enflasyon yüzde 9,17’ye ulaştığı için SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu oranda zam alacak. Bu hesaplama ile emekli aylığı 1.500 lira olan bir emekli işçi, bundan böyle 1.638 lira maaşa hak kazanacak. Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada aile yardımı ödeneği dâhil en düşük memur maaşının 2 bin 893 liradan 3 bin 133 liraya yükseldiği, en düşük memur emekli aylığının da 1.978 liradan 2 bin 149 liraya çıktığı ifade edildi.

FARKLAR 15 TEMMUZ’DA
Memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaş ve enflasyon farkını 15 Temmuz’da alacak.  Memur ve emeklilerin zam oranları toplu sözleşmeyle belirleniyor. 2017 sonunda memur sendikalarıyla hükûmet arasındaki toplu sözleşme ile ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 3,5 zam verilmesine, enflasyonun bu oranı aşması hâlinde fark ödenmesine karar verilmişti.

Emekli maaşına yüzde 9,17 zam

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...