HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

3,4 milyar dolarını bağışladı!

Düzenleyen: /
3,4 milyar dolarını bağışladı!
Warren Buffet, Bill Gates, Haber

EKONOMİ Haberleri

Ünlü yatırımcı Warren Buffet servetini bağışlamaya devam ediyor. Son bağıştan en büyük pay Bill Gates’in derneğine gitti.

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Amerikalı yatırımcı işadamı Warren Buffett, servetinin 3,4 milyar dolarını hayır kurumlarında bağışladı. 2006 yılından bu yana toplam bağışı ise 30 milyar doları aştı.
 
Buffett, CEO ve Başkanı olarak çalıştığı Berkshire Hathaway hisselerinin  3,4 milyar dolarlık kısmını hayır işi yapan beş ayrı derneğe bağışladı. Söz konusu bağışlardan en büyük payı alan ise yakın arkadaşı olan Bill Gates'in derneği olan Bill & Melinda Gates Foundation olduğu belirtildi.
 
Bağışlanan hisse sayısı her yıl azalırken, artan hisse değerleri ile bağış değeri yaklaşık yüzde 7,1 oranında arttı.
 
Berkshire Hathaway, Buffett'in A grubu hisse senetlerinin 11.867'sini bağış yapma amacıyla için 17,8 milyon B Sınıfı hisseye dönüştürdüğünü açıkladı.
 
BAĞIŞ HAREKETİ SÜRECEK
 
Warren Buffett, 2010 yılında başlattığı "The Giving Pledge" isimli hareketle servetinin büyük bölümünü hayır kuruluşlarına bağışlama kararı almış ve diğer milyarderleri de kampanyaya katılmaya davet etmişti. Şu ana kadar çeşitli ülkelerden 175 yatırımcı Buffett'ın hareketine katıldı. (Borsa Gündem)

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...