Piyasaya güven geldi

Piyasaya güven geldi

EKONOMİ Haberleri

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın “Piyasalarla kavga yok, gereken yapılacak” açıklaması ve Merkez Bankasının bağımsızlığı konusundaki endişelerin zayıflaması, piyasalara olumlu yansıdı.

Bugünkü Para Politikası Kurulu öncesinde piyasalar, yeni haftaya pozitif başladı. Dolar 4,74’e geriledi. Borsa, 96 bin puana yaklaştı. Merkez Bankası’nın bugün, Türk Lirasını destekleyici adımlar atması bekleniyor. Beklenti, faizlerin yüzde 17,75’ten yüzde 18,75’e çıkarılması yönünde... Bakan Albayrak’ın da istişare ve diyalog adımları, güveni artırıyor. QNB Finansinvest Başekonomisti Burak Kanlı “Bu toplantı, güvenin pekişmesi için çok kritik. Bu çerçevede faiz artışı, yatırımcının endişelerini azaltacak. TL ve finansal piyasalarda olumlu görünüm devam edecek” görüşünü dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...