Devlet akaryakıtta 1,7 milyar TL vergiden feragat etti

Devlet akaryakıtta 1,7 milyar TL vergiden feragat etti

EKONOMİ Haberleri

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, akaryakıttaki fiyat artışların tüketiciye yansıtılmayarak ÖTV’den indirimle karşılanmasını sağlayan eşel mobil sistemi sayesinde devletin bugüne kadar 1 milyar 750 milyon liralık vergiden feragat ettiğini bildirdi.

Osman Çobanoğlu ANKARA

EPGİS olarak yaptıkları incelemeyi aktaran Aktaş, bugün itibarıyla motorinde 31, benzinde 42, LPG otogazda ise litre başına 51 kuruşluk maliyet, ÖTV kapsamında devlet tarafından karşılandığı söyledi.

ENFLASYONA OLUMLU ETKİ YAPTI
Aktaş, uygulama ile halkın fiyat artışlarına karşı korunduğunu ve enflasyondaki yükselişin kısmen de olsa önlendiğine dikkat çekerek “Mevcut uygulama yürürlüğe sokulmamış olsa akaryakıt fiyatlarındaki artışın enflasyon üzerinde bozucu etkisi olacaktı” dedi. Devletin doğru zamanda adım atarak halkı ve makroekonomik istikrarı koruduğuna vurgu yapan Aktaş “Dolarda oluşan köpük ortadan kalkana kadar mevcut uygulamanın devam etmesini talep ediyoruz. Fiyatlar aşağı yönlü hareket ederse devletin vergi geliri eski seviyesine zaten dönecektir” diye konuştu.

UYGULAMA OLMASAYDI FİYATLAR NE KADAR OLACAKTI?
¥ İstanbul’da motorin 6,02, benzin 6,68, otogaz ise 4,00.
¥ Ankara’da motorin 6,03, benzin 6,71, otogaz ise 4,05.
¥ İzmir’de motorin 6,02, benzin 6,68, otogaz  ise 4,02.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...