Dünya Bankası’na alternatif geliyor

Dünya Bankası’na  alternatif geliyor

EKONOMİ Haberleri

Dış politika uzmanları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı sıfatıyla 25-27 Temmuz’da katıldığı Güney Afrika’da düzenlenen BRICS Zirvesi’ni değerlendirdi.

Ankara Rusya Araştırmaları Enstitüsü (RUSEN) Başkanı Prof. Dr. Salih Yılmaz, “Türkiye alternatif arayışında” şeklinde yorumlanan ziyaretin ABD başta olmak üzere birçok Batı ülkesinin hegamonyasını sona erdirme amacı taşıdığını ifade etti. Yılmaz, 3 yıldır siyasi ve ekonomik saldırıya maruz kalan Türkiye’nin BRICS’i alternatif görmesinden daha doğal bir durum olmadığını vurguladı. Çin ile yakınlaşmanın, 2 ve 3. nükleer santral için müzakerenin dahi çok önemli olduğunu söyleyen Yılmaz “Dünyada 20. yüzyılın ekonomik ayar düzeni olan IMF ve Dünya Bankası’na alternatif geliyor. Finans baskısıyla sindirilmek istenen Türkiye, savunma, enerji, teknoloji, bankacılık, yabancı yatırım, kredi ve uluslararası ticaret konularında alternatifsiz olmadığını bütün dünyaya gösterdi” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...