Çin'den 2 trilyon dolarlık davet var

Düzenleyen:
Çin'den 2 trilyon  dolarlık davet var

EKONOMİ Haberleri

Çin'in 2 trilyon doları bulan ithalat pazarı için ilk defa düzenleyeceği fuara, Türkiye'den 41 firma millî katılım gösterecek. Çin Uluslararası İthalat Fuarı, 5-10 Kasım 2018'de Şanghay'da yapılacak.

Gelişmiş ekonomilerin  ürünlerini Çin pazarına tanıtmaları sağlanacak fuara katılım için 120 ülkeden başvuru yapıldı. Bireysel katılacak Türk firmalarıyla 41 olan bu sayının daha da artması bekleniyor. Fuara katılacak firmalar daha çok mutfak eşyası, kuyumculuk, kimya, gıda, beyaz eşya, tarım, otomobil yedek parça sektörlerinde faaliyet gösterecek. Çin, tarihî İpek Yolu ticaretini canlandırmak ve bölge ülkelerindeki ticareti geliştirmek amacıyla 2018'den itibaren ithalat fuarına ev sahipliği yapacağını açıklamıştı. DEİK Türkiye-Çin İş Konseyi Başkanı Murat Kolbaşı, bu fuarın, Asya Pasifik pazarı için de fırsat oluşturduğuna dikkati çekerek "Yılda 2 trilyon dolar alım yapan Çin, 'gelin pazarımı açıyorum.' diyor. Çin pazarındaki açılma, diğer pazarlara da etki edecek" diye konuştu. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...