Forward işlemleri nedir? Forward işlemleri ne demek? | BDDK forward işlemlerine sınırlama getirdi

Düzenleyen:
Forward işlemleri nedir? Forward işlemleri ne demek? | BDDK forward işlemlerine sınırlama getirdi

EKONOMİ Haberleri

Forward işlemleri nedir, Forward işlemler ne demek? ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. BDDK'nın yüzde 25 sınırlama getirdiğini açıkladığı forward işlemleri bu açıklamanın ardından vatandaşlar tarafından sıkça aranmaya başlandı. Forward işlemlerine dair tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Forward işlemler, daha çok ihracatçı firmalar tarafından kullanılır. Esas olarak mantığı, bugün yapılan bir anlaşmada belirtilen fiyat ve miktardaki dövizin alım satımının daha ileriki bir tarihte gerçekleşmesidir.

Forward işlemler, döviz kredisi gibi, döviz yükümlülükleri taşıyan şirketlerin, risklerini sabitlemeye yarar. Bu şekilde şirket, borcun vadesinde kasasından ne kadar para çıkacağını biliyor ve nakit akışında ciddi sorunlar yaşamıyor.

Örneğin, şirket olarak 1 yıl vadeli dolar kredisi aldığımızı ve o günkü dolar kurunun 450 bin lira olduğunu varsayalım. Herhangi bir bankaya gidip, 1 yıl sonrası için forward işlemi yaptığınızda banka, 1 yıl sonrası için size belli bir fiyat üzerinden dolar satmayı taahhüt ediyor. Örneğin banka, 1 yıl sonrası için 600 bin lira dolar kuru veriyor. Bu kuru kabul ederseniz anlaşmayı imzalıyorsunuz. Vade sonunda dolar 700 bin liraya çıksa dahi, banka doları anlaşılmış rakam olan 600 bin liradan satıyor.

Forward kurları her an ve bankadan bankaya değişmektedir

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...