HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Millî teknolojide yerli malı belgesi 30 bine dayandı

Düzenleyen: /
Millî teknolojide yerli malı belgesi 30 bine dayandı
Yerli, Milli, Haber

EKONOMİ Haberleri

Türk ekonomisine karşı savaş niteliğinde adımlar atılırken, son dönemde sıkça gündeme gelen ‘yerli ve millî’ vurgusu da önem kazanmaya devam ediyor.

Osman Çobanoğlu Ankara

Son verilere göre; özellikle kamu alımlarında yüksek ve orta teknolojili ürünleri teklif edenlerin lehine yüzde 15 fiyat avantajı sağlayan yerli malı belgesinde patlama yaşanıyor. Sadece bu yılın ilk 6 ayında TOBB ve TESK’in 6 bin civarında yerli malı belgesi düzenlediği öğrenildi. Bu sayıyla birlikte toplamda düzenlenen yerli malı belgesinin 30 bine dayandığı ifade ediliyor.
Yeni dönemde de yerli malı belgesi uygulamaları izlenecek ve raporlandırılacak. Ayrıca mal alımı ve yapım işi ihaleleri ile ilgili liste hazırlık çalışmalarına da devam edilecek. Yerli malı belgeleri Kamu İhale Kanununa göre yapılacak mal alımı ihalelerinde teklif edilen malın yerli malı olduğunu gösteriyor. Gıda ve tarımsal ürünlerin yerli malı olarak kabul edilebilmesi için de önce Tarım Bakanlığı tarafından düzenlenen İşletme Kayıt veya Onay Belgesine sahip işletmeciler tarafından üretilmesi gerekecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...