Dolar kuru bugün ne kadar? (17 Eylül 2018 dolar - euro fiyatları)

Düzenleyen:
Dolar kuru bugün ne kadar? (17 Eylül 2018 dolar - euro fiyatları)

EKONOMİ Haberleri

17 Eylül tarihinde son dakika dolar kuru, kaç TL oldu? Dolar/TL oranlarında hafta içi sert düşüş altın piyasasını etkiledi. Anadolu Ajansı Analisti İslam Memiş, Merkez Bankası'nın bu denli faiz artırımına gideceğini kimse tahmin etmiyordu, açıklamasında bulundu. Memiş, ABD Merkez Bankası FED'in faiz kararı öncesi faiz artırımının olumlu sinyaller vereceğini açıkladı.

Dolar kuru bugün ne kadar? (17 Eylül 2018 dolar - euro fiyatları) Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladıktan sonra gerek döviz kurlarında gerek altın piyasasında düşüş devam ediyor. Anadolu Ajansı Analisti İslam Memiş bugün şu açıklamayı yaptı: TCMB'nin politika faizini 625 baz puan artışla yüzde 24'e yükselttiğini anımsatan Memiş, "TCMB'nin, piyasaların beklentisi üzerinde faiz artırımı yaparak piyasaları şaşırttığını söyleyebiliriz. TCMB, bu kararı ile bağımsızlığını bir kez daha ispatlamış oldu. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararından önce böyle bir karar almasını olumlu yönde tedbir olduğunu, enflasyon ile mücadelede önemli bir katkı sunacağını düşünüyoruz 

DOLAR NE KADAR? DÖVİZ KURLARI 16 EYLÜL 2018

Amerikan Doları, 16 Eylül 2018 tarihinde serbest piyasada alış  6,15 lira üzerinden işlem görürken, dolar satış  6,16 lira. Euro alış, 7,15 lira, satış 7,17 lira üzerinden işlem görüyor. İngiliz Sterlini alış, 8,01 lira, satış  8,05 liradan işlem görüyor. İsviçre Frangı alış, 6,33 lira, satış 6,37 liradan satılıyor. Kanada Doları alış 4,70 lira, satış 4,73 liradan satılıyor. Rus Rublesi alış, 0,08 lira, satış 0,08 liradan serbest piyasada satılıyor. 

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası'nın 6.25 puanlık faiz artışıyla 6.01 TL seviyesini test eden dolar/TL yeni haftaya 6.15 TL seviyesinden başladı. Piyasaların gözü ise perşembe günü açıklanacak Orta Vadeli Program'da.

Dolar bugün 6,1710 TL'den işlem görüyor.

Euro/TL ise 7,1835 TL’de yer alıyor.

GÖZLER PERŞEMBE GÜNÜ AÇIKLANCAK OVP'DE

20 Eylül'de açıklanması beklenen Orta Vadeli Program ilk kez 5 yıllık hazırlanacak ve ekonominin yeni yol haritası çizilecek.

MERKEZ BANKASI KREDİ KARTI FAİZ ORANLARINI AÇIKLADI

Öte yandan, Merkez Bankası, kredi kartı işlemlerinde yılın dördüncü çeyreğinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranının yüzde 2,25, aylık azami gecikme faiz oranının ise yüzde 2,75 olarak uygulanacağını duyurdu. ​

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...