HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Emeklinin zammı yüzde 10 aşacak

Düzenleyen: /
Emeklinin zammı yüzde 10 aşacak
Emekli , Emekli Maaşları, Emekli Maaşı Zam, , Haber

EKONOMİ Haberleri

Temmuz'da maaşları artan 12.3 milyon emeklinin Ocak zammının ipucu 2018 enflasyon tahminiyle geldi. Peki, SSK ve Bağ-Kur'luların zam oranı ne kadar oldu? Memur emeklilerinin zam oranı yüzde kaç olacak? İşte emeklinin Ocak zammıyla ilgili tüm detaylar...

Emeklilerin Ocak zammı yüzde 10'u aşacak. Yüzde 20.8'lik enflasyon tahminine göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı yüzde 10.65, memur emeklilerininki ise yüzde 11.15 olarak gerçekleşecek.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak'ta 2018'in ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak.

Memur emeklilerine ise yüzde 4 toplu sözleşme zammı ve 2018'in ikinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 3.5'i aşarsa enflasyon farkı verilecek.

MEMURA FARK VAR

Yüzde 20.8'lik tahmine göre, 2018'in ikinci yarısında enflasyon yüzde 10.65 olarak gerçekleşecek.SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı bu durumda yüzde 10.65 olacak. Memur emeklilerine ise yüzde 7.15 enflasyon farkı oluşacak. Memur emeklilerin Ocak zammı yüzde 4 artış ve yüzde 7.15 enflasyon farkıyla yüzde 11.15'i bulacak.

Kesin rakam ise 3 Ocak'ta enflasyon verilerinin açıklanmasıyla ortaya çıkacak. Emekliler aynı ay içerisinde zamlarını öğrenip, yeni maaşlarını alacak.

EMEKLİYE 355 TL İNTİBAK ZAMMI!

Emekliler, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak zammı yolunu açacak düzenlemenin Meclis'e taşınmasını istiyor. Anayasa Mahkemesi, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için TBMM'yi adres göstermişti.Buna göre, intibak düzenlemesi yasayla yapılabilecek. Eğer intibak vizesi çıkarsa, emeklilerin bir şey yapmasına gerek olmayacak. Yasanın çıkmasının ardından da 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşı yeniden hesaplanacak.

Bu da belli bir süre alacak. Düzenleme, her emekliye farklı yansıyacak. 2000 yılı öncesinde emekli olan yaklaşık 2 milyon SSK'lıya 50 ile 355 lira zam yapılmıştı. Uzmanlar, yeni intibakta da zam oranlarının bu seviyelerde olabileceğini belirtiyor. Türkiye Emekliler Derneği, yapılacak bir intibak düzenlemesinin yaklaşık 5 milyon emekliyi kapsayacağını ifade ediyor.

GÖZLER MECLİS'TE

Meclis'ten öncelikle intibak sorunumuzu çözmelerini istiyorum. 2000 yılı öncesinde emekli olanlara 'maaşlardaki adaletsizlik giderilsin' diye intibak yapıldı. Bu sefer 2000 yılı ve sonrasındakilerle aradaki uçurum açıldı. Yeni bir intibak ile maaş adaletsizliğinin giderilmesini bekliyoruz.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...